Xiaomi, 1 numaralı akıllı telefon markası olmayı hedefliyor

Back
Arama
Recent Posts
Elon Musk’tan Bir Bitcoin Açıklaması Daha: Tek Bir Şartımız Var; O da…
Google, Tartışmalı Chrome Özelliğinden Vazgeçtiğini Açıkladı
Merak Edilen Lenovo Legion 5 Pro Özellikleri Neler?
Forza Horizon 5’in Çıkış Tarihi Açıklandı; Oynanış Videosu Yayınlandı!
Age of Empires IV’ün Çıkış Tarihi, Yeni Tanıtım Videosu ile Açıklandı!
Windows 11 Gerçekten Geliyor: Windows 10 İçin Yolun Sonu Göründü!
Wi-Fi İnternet Ağındaki 6 Tehlikenin Farkında mısınız?
Sadece 10 Dakikalık Bir Uzay Yolculuğuna Katılmak İçin Servet Ödeyecek!
Apple, Bilgisayar Satışlarında Uzun Zamandır Oturduğu Tahtı HP’ye Kaptırdı
Gözler Zekanın Aynasıymış: Gözbebekleriniz Ne Kadar Büyükse…
Xiaomi, 1 numaralı akıllı telefon markası olmayı hedefliyor

Çinli üretici Xiaomi, dünyanın 1 numaralı akıllı telefon markası olmayı hedefliyor. Bu biraz garipsenebilir çünkü şirket akıllı telefon haricinde çok fazla skalada akıllı ev aletleri de üretiyor. Şirket, kendisine koyduğu bu hedefe son zamanlarda daha da yakınlaşmayı başardı.

Xiaomi kurucusu Lei Jun: “Herkesin sabırlı olması gerekiyor”

Şirket, akıllı telefon pazarında son zamanlarda iyi iş çıkardı. Dünya çapında birçok pazarda zirvede. En önemlisi, Hindistan pazarında Xiaomi birkaç yıldır üst üste bir numaralı akıllı telefon üreticisi konumunda. Hindistan pazarının Çin’den sonra en büyük pazar olduğu belirtiliyor bu yüzden Hindistan pazarı Xiaomi için çok önemli.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Lei Jun‘a göre, şirket büyük bir hedef belirleme konusunda kendine güveniyor. Şirketin hedefinin dünyanın bir numaralı cep telefonu markası haline gelmek olduğunu belirtti. Ayrıca Lei Jun, “Girişimcilik ve inovasyonda her zaman aksilikler olduğu için herkesin sabırlı olması gerekiyor” dedi.

Xiaomi’nin hedefi sadece akıllı telefon pazarının zirvesine tırmanmak değil, aynı zamanda orada uzun süre kalmak istiyor. Analistlere göre şirketin atması gereken en önemli adımlardan birisi de telefonlarına isim verirken bunları basitleştirmek. Bazı raporlara göre, Xiaomi’nin birçok pazardaki başarısı ABD’nin Huawei’e uyguladığı yaptırımlardan kaynaklanıyor.

Analistlere göre şirket bu tarz bir hedefi gerçekleştirmek istiyorsa, reklam bütçesini artırmalı ve özellikle ABD pazarındaki operatörlerle anlaşmalar yapmalı. Tüm bunları yaparken açılacağı yeni pazarlarda dengeli fiyatlandırma yapması gerekecek. Yoksa o pazardaki macerası kısa süreli olabilir.